loading

G TAČKA KOD MUŠKARACA

  • Home
  • Blog
  • G TAČKA KOD MUŠKARACA
g tacka kod muskaraca

Prostata, mala žlijezda smještena ispod mokraćnog mjehura kod muškaraca, spominje se u kontekstu zdravlja prostate, rijetko se govori o njenoj ulozi u seksualnom zadovoljstvu.

Ipak, mnogi muškarci i seksualni terapeuti tvrde da stimulacija prostate može rezultirati intenzivnijim orgazmima i dubljim seksualnim iskustvima. To područje se ponekad naziva i “P-točka”, “muška G-točka” ili jednostavno “G-tačka”.

Za razliku od ženske G-točke, koja se nalazi na prednjem zidu vagine, prostata je unutarnji organ. Ona se može stimulirati kroz rektum, što se obično postiže putem prsta ili posebnih igračaka dizajniranih za prostate. Stimulacija prostate može izazvati senzacije koje su opisane kao duboko ugodne ili čak orgazmične, često se opisuju kao vrhunac koji je “širi” i “dublji” od uobičajenog orgazma.

Neki muškarci izvještavaju da stimulacija prostate povećava snagu njihovih orgazama i čini ih dužim. Osim toga, mnogi tvrde da takvo iskustvo može rezultirati više osjećaja povezanosti s partnerom, jer zahtijeva veliku razinu povjerenja i intimnosti.

Iako se stimulacija prostate može doživjeti kao tabu tema, mnogi muškarci su otvoreni za istraživanje svoje seksualnosti na ovaj način. Međutim, važno je napomenuti da se svaka osoba razlikuje i da je važno pristupiti ovakvim tehnikama s pažnjom i poštovanjem prema vlastitim granicama i granicama partnera.

Pristupanje stimulaciji prostate zahtijeva oprez i dobro podmazivanje kako bi se izbjegle nelagode ili ozljede. Također je važno da oba partnera budu ugodno s eksperimentiranjem i da otvoreno komuniciraju o svojim granicama, željama i potrebama.

Iako je stimulacija prostate često povezana s gay muškarcima, važno je napomenuti da seksualna orijentacija nije presudna kada je u pitanju uživanje u ovoj vrsti stimulacije. Heteroseksualni muškarci također mogu uživati u stimulaciji prostate, a ona se može koristiti kao dodatak njihovom seksualnom repertoaru, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili identitet.

U konačnici, stimulacija prostate je osoban izbor svakog muškarca i njegovog partnera. Važno je da oboje budu ugodno s eksperimentiranjem i da pronađu što ih najviše uzbuđuje i ispunjava u njihovom seksualnom životu. Bez obzira na to odluče li istraživati prostate ili ne, važno je da svatko osjeća da ima pravo na svoju seksualnost i da se osjeća podržano u njihovim odlukama.

www.muski.ba

Posted in Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *