loading

Category: Muške priče

 • Home
 • Category: Muške priče

ZAŠTO VEZE PREKIDAJU ŽENE, ZAŠTO MUŠKARCI?

Nedavno je web stranica IllicitEncounters među 2.000 posjetilaca oba pola uradila anketu o tome što najviše može da ugrozi ljubavnu vezu.

Iako se i slažu da veza nema smisla bez emocija i privrženosti, muškarci i žene uopšteno imaju prilično različite ideje o tome šta sve za vezu može biti pogubno.

Ženama tako najviše smeta kad muškarci gledaju sport na televiziji, a ne njih, dok je za muškarce najopasniji prestanak maštanja o partnerki i nakon toga slijedi kraj.

Treba ipak imati u vidu da je ovo anketa korisnika stranice IllicitEncounters koji i ne traže partnere za predane i vjerne odnose, pa je vjerovatnije da će dopustiti da vezu unište sitnice, nego da se oko zajedničke budućnosti potrude.

10 najvećih ‘ubica’ romantične veze za žene:

 • Više voli da gleda sport nego mene
 • Ne može da me dovede do rgazma / sebičan je ljubavnik
 • Opsjednut je video igricama
 • Lijen je i nikad ne pomaže po kući
 • Uvijek je u napolju s prijateljima
 • Ne vjerujem mu
 • Počela sam da želim druge muškarce
 • Udebljao se i zapustio
 • Nemamo zajedničke interese
 • Previše je štedljiv

10 najvećih ‘ubica’ romantične veze za muškarce:

 • Prestao sam da maštam o njoj jer se udebljala
 • Nikada ne inicira seks
 • Uvijek se na nešto žali
 • Ima grozne prijatelje
 • Želim da spavam sa drugim ženama
 • Nikad se ne zabavljamo
 • Među nama nema strasti
 • Prezauzet sam poslom
 • Dosadno mi je i treba mi novi početak
 • Bolje se zabavljam s prijateljima.

ŠTA JE ŽENAMA SEKSI NA MUŠKARCIMA?

Muškarci će uvijek pomisliti da su trbušni mišići ono što je ženama privlačno, no zapravo to nije slučaj – morate malo vježbati druge dijelove tijela

Muškarci bi željeli znati puno toga o ženama, od načina na koji razmišljaju do toga što ih privlači … kod ovog prvog morat ćemo vas pustiti da se koprcate sami i pokušavate doći do pravih odgovora, no po drugom pitanju ima dovoljno podataka.

Tako je u jednom istraživanju portala koji se bavi savjetima za muškarce koji žele osvojiti ženu osvanulo istraživanje o najprivlačnijim dijelovima muškog tijela.

E sad, većina će uzdahom odmah pomisliti da su na prvom mjestu besprijekorni trbušni mišići, pogledati svoj trbuh i odmahnuti rukom, no možemo ih utješiti – pogled vam je odlutao malo previše dolje, ženama su najviše seks – prsa!

Sad kad smo vas malo utješili, stiže još dobrih vijesti – na drugom su mjestu ruke! Naravno, ne u smislu reklama za kremice, nego čvste, mišićave ruke koje ženama daju do znanja da ih mogu čvrsto stisnuti, zaštititi, ali i povući i podignuti sve što treba u domu.

Treće mjesto ponovno je problematično za većinu – stražnjica. Naravno, mora biti dobro oblikovana i čvrsta, tako da odmah možete krenuti vježbati.

Za sve one koji nisu baš fizički tipovi imamo informaciju na kojoj će biti zahvalni – prilično su visoko plasirani i muški um te smisao za humor, pa ako ste tu stvarno obdareni, možda i zaborave na isklesana prsa i čvrste ruke …

Kako se (zapravo) muškarci zaljubljuju?

“Kako da ga natjeram da se zaljubi u mene?” – jedno je od češćih pitanja koje si djevojke postavljaju. Bilo kako bilo, pojedina istraživanja su pokazala kako su žene zaljubljivije od muškaraca, pa je tako muški spol ipak teže natjerati da vas gleda sa srčekima u očima. Ipak, kako bismo se malo zabavili, evo nekoliko malih savjeta zbog kojih će i vašem odabraniku ispasti bilježnica/mobitel/ključevi iz ruke kad vas vidi.

1. Zajednički osmjesi

Vjerojatno ne možete imati identičan smisao za humor, ali ako se ipak potrudite shvatiti njegove fore te se nekoliko puta zajedno uhvatite u veselom smijehu, definitivno ćete mu biti milija srcu. Sa svakim smijehom korak ste bliže svom zgodnom plijenu.

2. Njegovana žena

Iako će vas s vremenom upoznati i shvatiti kako ste prekrasna osoba, na početku se sve vrti oko površnih igara i vašeg (i njegovog) vanjskog izgleda. Muškarci ne vole izrazito sređene žene, već njegovane i čiste. Zato pripazite na ten, njegujte kosu, počupajte obrve i izrazito pazite na dentalnu higijenu – bijeli zubi su vrlo privlačni.

3. Mekana odjeća

Znate one čupave vestice, onako nježne i kašmiraste. Ako ih već ne možete nositi ljeti, ovo zimsko vrijeme je upravo prikladno za jednu takvu majicu. Zato mekano se obucite te se lagano “linjajte” o njegovo tijelo. Fino ćete ga škakljati i pritom mu golicati maštu.

4. Pitajte ga za mišljenje

Nakon što ste sredili površne stvari, morate uspostaviti nekakvu vezu s odabranim muškarcem. On možda i nije tako siguran u sebe kako se čini, zato – pitajte ga za mišljenje, neka se osjeća važno. Ako mu samopouzdanje naraste i vama će što prije prići.

5. Sloboda

Većina muškaraca se boji da ako uđu u nekakav odnos sa ženom se moraju odreći nečeg im dragog poput prijatelja, hobija i slobode. Pokažite mu kako i vi imate svoj život i interese koji su vam bitni. Uklonite predrasude da se žene žele vezati i biti samo doma s dečkom. Budite slobodni te naravno poštujte njegovu slobodu!

6. Privatnost

On ima svoj život, a vi svoj. Neprestanim ispitivanjem “Tko ti je poslao poruku?” i “Kamo ideš?” –  nećete ispasti slatko znatiželjni već pomalo zastrašujući. Ako ste pak po prirodi izrazito znatiželjna, pričekajte da se jako zaljubi u vas pa onda pokažite svoje male mane. Dotad, odložite upitnike i uvrstite klimanje u svoj razgovorni repertoar.

7. Zajedničko vrijeme

Kad ste s njim pokažite se kao zanimljiva i vesela osoba, ali naravno ne naporna i glasna. Imajte svoje granice. Ako se primjerice u ekipi igra neka društvena igra, nemojte se praviti “gospođica posebna” i odbijati takvu vrstu druženja – to će ga odbiti. Igrajte se i veselo smijte, makar i gubili. Također nemojte biti durica, već prihvaćajte poraz. Ako ste pak na nekom druženju gdje se kuha, pokažite se voljna pomagati u kućnim radinostima te ga naravno zamolite ga da vam pomogne. Ima nešto u zajedničkom sjeckanju.

DARIVANJE I POKLANJANJE

Poklon odnosno poklanjanje je najčešće pokazatelj da nam se netko sviđa, da ga volimo ili poštujemo.

okloni se razlikuju ovisno o prirodi nekog odnosa i prilikama.

Ako se poklanjanje zbiva u okviru profesionalnih odnosa, dobro je da se isto odlikuje elegancijom i posebnim detaljima (penkala ili druge kvalitetne olovke, knjiga, ploča ili DVD klasične glazbe ili džeza koje odgovaraju ovoj situaciji). Uz takav poklon ide i poslovna karta, odnosno posjetnica.

Nemojte poklanjati preskupe poklone, ponajviše ako odnos nije dovoljno blizak da opravda tako nešto: to dovodi ljude u nezgodnu situaciju, a sam odnos postaje pomalo iskrivljen i manje spontan. Isto vrijedi i u suprotnom slučaju, kada se poklanja neka bezvrijedna sitnica.

Kod biranja poklona treba imati na umu ukus i eventualno želje osobe kojoj je namijenjen. Izuzetak su knjige, glazba i filmovi jer tim poklonom pružate nekome mogućnost da upozna autore za koje još nije čuo. Ipak, uvijek je bolje upoznati njihov ukus i možda želje.

Opća preporuka je da se poklanjaju “simbolični” pokloni koji pokazuju vašu pažnju na jednostavan i neposredan način, a umjesto takozvanih “korisnih” poklona, koje treba ostaviti za prilike kao što su vjenčanja ili useljenja, opremanje kuće.

Svakako je korisno za rođendan dobiti bušilicu, ali je isto tako sigurno da takav poklon neće izazvati toplinu oko srca. Izuzetak mamama, tetama ili bakama, koje su u stalnoj brizi hoće li njihovoj deci i unucima nedostajati nešto bitno (naročito sitnice za domaćinstvo i odjevni predmeti). Lijepo i korisno su ovdje u savršenom spoju.

Kada se poklanja?

Prije svega, Nova godina ili Božićni blagdani su sveopći, priznati i najmasovniji povod za poklanjanje. Zatim, tu su osobni praznici kao što su rođendani, godišnjice, svadbe, posjete novorođenoj bebi. Matura, diplomski i doktorat su također događaji koji se mogu obilježiti poklonima. Posjete prijateljima, dolazak u goste i posjete bolesniku su također povodi za poklanjanje. Malim poklonima možete izraziti svoju zahvalnost i doktoru koji vas je liječio, bolničarki koja vas je njegovala, tajnici ili službenici koja vam je iz dana u dan pomagala u nekom poslu.

Naravno, povoda za poklanjanje ima bezbroj, a vi morate sami procijeniti kada ćete nekome nešto pokloniti.

Kada i kome se ne poklanja?

 • nadređenima (direktoru, šefu odjeljenja, šefu odsjeka i tako dalje)
 • imućnim osobama kod kojih uživamo određene povlastice; dovoljan je telefonski poziv ili poruka zahvalnosti
 • nastavnicima, osim ako je riječ o zajedničkom poklonu svih roditelja ili sve djece
 • stručnjacima tipa liječnika, odvjetnika, koji nam nisu ispostavili račun (može pismo zahvalnosti ili poseban poklon za Božić ili neku sličnu priliku)
 • javnim službenicima (policiji, općinskim i državnim činovnicima) koji su nam pomogli ili učinili neku uslugu: na kraju krajeva niti je adekvatno, a i zabranjeno je. Isto vrijedi i za osoblje robnih centara ili komercijalnih službi.

Što se nikada ne poklanja?

 • bonovi, bez obzira na njihovu vrijednost (iako je poklon bon vrlo čest slučaj, to je samo jedan način da trgovina ostvari dobit)
 • predmeti u direktnoj vezi s fizičkim nedostacima ili karakternim manama koje su nam dobro poznate ili očigledne (npr. cipele za trčanje srčanom bolesniku).
 • predmete koji su na drugi način neprikladni (vino za nekog tko ne prije alkohol, knjige s erotskom tematikom za baku…)
 • cvijeće vrlo jakog mirisa za bolesnike u bolnici, iako se radilo i o porođaju
 • odjevne predmete ako ne znamo broj koji nosi slavljenik ili slavljenica ili ne znamo njihov ukus
 • prehrambene proizvode koji se lako kvare
 • “iznenađenja” u vidu životinja, a da ne znamo da li onaj tko ih dobiva uopće može prihvatiti te životinje

Novac se po pravilu nikada ne poklanja. Novčani prilog može biti nagrada, honorar, napojnica, nadoknada, ali poklon nikako. Onaj tko daruje novac u stvari demonstrira da iz puke indiferentnosti žali čak i vrijeme i napor da nešto odabere i kupi.

Ipak, kao i svako drugo, i ovo pravilo ima izuzetak. Novac ćete pokloniti nekome kome je u nesreći taj novac potreban, a tako mu možete pomoći.

U najužem krugu obitelji, novac se može pokloniti mlađim članovima, djeci ili studentima, za dobar uspijeh u školi, za rođendan ili pak mladim muškarcima prilikom odlaska u vojsku, što će opet biti aktualno.

Ako je riječ o proslavi nekog događaja, uz novac koji predajete u kuverti stavit ćete i prigodnu čestitku.

10 MITOVA O ŽIVOTU I BRAKU

Prije nego preispitate bračni status ili pak odlučite da je vrijeme za prekid, važno je razlikovati činjenično stanje od mitova. U nastavku vam donosimo 10 najčešćih mitova o životu u braku:

1. Bračni mit: Djeca zbližavaju bračne partnere i povećavaju sreću.

Činjenica: Mnoga istraživanja su pokazala da dolazak prvog djeteta često dovodi do udaljavanja partnera. Kao razlog tome često se navodi činjenica da dijete unosi stres u brak. Međutim, parovi s djecom imaju nižu stopu razvoda od parova koji nemaju djecu.

2. Bračni mit: Ljubav je sve što je potrebno za uspješan brak.

Činjenica: Iako je ljubav iznimno važna u braku, za uspješan brak potrebno je puno više faktora. Istraživanja su dokazala da je za dugoročni bračni uspjeh potrebna predanost i povezanost kao i ulaganje puno truda s obje strane. Na temelju rezultata dosadašnjih istraživanja na ovom području, stručnjaci smatraju da su najsretniji supružnici zapravo prijatelji koji dijele zajednički život koji su usklađeni u interesima i vrijednostima.

3. Bračni mit: Parovi koji žive zajedno prije braka, imaju bolji i dugotrajniji brak nego oni koji ne žive zajedno.

Činjenica: Prema istraživanjima parovi koji žive zajedno prije braka imaju manje zadovoljavajući brak i znatno više šanse da ga prekinu. Studije su pokazale da parovi koji žive zajedno, imaju manje motivacije za razvijanje vještina rješavanja sukoba i međusobnog podržavanja.

4. Bračni mit: Bračni partneri imaju manje zadovoljavajući seksualni život od osoba koje nisu u bračnim zajednicama

Činjenica: Prema nedavnim istraživanjima bračni partneri imaju bolji seksualni život i više uživaju u seksu, fizički i emocionalno. U skladu s podacima istraživanja seksualnih navika, vjenčani ljudi imaju češći i bolji seksualni život od njihovih nevjenčanih kolega.

5. Bračni mit: Zajednički život funkcionira jednako dobro kao i bračni život

Činjenica: Istina je da su ljudi koji dijele zajednički život manje predani vezi. Pojedinci koji žive zajedno sa svojim partnerom više su okrenuti sebi te lakše prekidaju odnose kada se pojave određeni problemi u vezi. 

6. Bračni mit: U uspješnim brakovima partneri se ne svađaju.

Činjenica: Svi parovi se svađaju. Ako mislite da s partnerom imate toliko iskren i otvoren odnos da kod vas nikada neće biti većih nesuglasica, varate se. Svađa kao takva ne mora nužno biti loša. Svaka konstruktivna svađa kojom se nastoje riješiti problemi u vezi je dobra, te ima sretan završetak.

7. Bračni mit: Ako istinski volite svog supružnika strast neće izblijediti

Činjenica: Strast je ispunjena novinom i misterijem. Nakon 12-16 mjeseci veze strast počinje blijediti te se zamjenjuje s drugačijom vrstom ljubavi, koja je povezna s dužinom braka i njegovom srećom.

8. Bračni mit: Sretni parovi moraju sve raditi zajedno

Činjenica: Potrebno je provođenje vremena zajedno i dijeljenje interesa, ali isto tako za uspješan bračni život i zdravi odnos između supružnika, potrebno je i koncentriranje na svoje vlastite interese. Svaki partner treba osim zajedničkog vremena imati i vrijeme za sebe te za stvari koje želi i voli raditi. 

9. Bračni mit: Bračni život je stresan

Činjenica: Bračni život je stresan samo ako mu dopustite. Iako brak ponekad može biti težak, nije sve uvijek tako zahtjevno. Postoje brojni parovi koji smatraju bračni život lakim jer su sigurni u svoju povezanost s partnerom i sposobnost prevladanja teških trenutaka.

10. Bračni mit: Od braka nema nikakve koristi – muškarci u njemu gube svoju slobodu, a žene ne dobivaju ništa osim beskrajne hrpe rublja za peglanje

Činjenica: Postoje brakovi za koje vrijedi navedeni mit, međutim u dobrome braku partneri će zajedno dijeliti  prava i obaveze. Vjenčani parovi žive duže, zdravije i sretnije! Muškarci posebno profitiraju kad se radi o zdravlju jer su žene odgovornije odnose prema svom zdravlju, pa tu brigu prenose i na partnera, dok žene profitiraju boljim materijalnim stanjem.

ZAŠTO MUŠKARCI NE ŽENE ŽENU SA KOJOM SU DUGO U VEZI?

Svi zasigurno znamo za situaciju kada je par u vezi godinama i onda prekinu te se muškarac ubrzo oženi za sljedeću ženu koju je upoznao. Zašto je tome tako?

Takvo ponašanje je vrlo neobično jer bi logično bilo da muškarac oženi ženu s kojom je proveo više godina, a još je začuđujuće to što najčešće jako brzo zaprosi sljedeću djevojku nedugo nakon raskida s prvom.

Muška logika je nešto što treba istražiti, a navesti ćemo poznate razloge zašto se takve situacije događaju često. 

1. Ne postoji ‘prava žena’, postoji samo žena koja je s muškarcem u pravo vrijeme. Korisnik Twittera zainteresirao se za tu teoriju te mu je većina muškaraca odgovorila da su imali vezu čiji kraj nisu preboljeli, ali to ih nije spriječilo da se ožene za sljedeću ženu koja je bila u redu. Ta se teorija pojačava kada se nakon prekida duge veze uda žena; muškarcu je to još veći poticaj da ožene ‘prvu koja naiđe’. 

2. Muškarci ne žele graditi obitelj sa ženom čiji je izgled vulgaran. U istraživanju u kojem se muškarce pitalo da opišu svoju mladu samo 20% pridjeva je imalo veze s izgledom. Čini se da izgled ipak nije toliko bitan kada je u pitanju ženidba. Najpopularnije mišljenje je da žena ne smije izgledati tako da je muškarca sram kada je u javnosti s njom. 

3. Mišljenje prijatelja i roditelja može utjecati na odluku. Iako muškarac može biti jako neovisan, bitno mu je mišljenje onih koji su mu najbliži. Mišljenje prijatelja jako je bitno u početku veze, a roditeljsko odobravanje može imati bitnu ulogu u odluci. 

4. Ako žena nikad ne izražava svoje mišljenje o budućem životu i prosidbi, muškarac nema pojma što žena zapravo želi sve dok toj ženi ne dojadi i spakira kofere. Tada muškarac shvaća u čemu je pogriješio te sa sljedećom djevojkom ne želi gubiti vrijeme i želi je oženiti prije nego što ga i ona ostavi. Psiholozi tvrde da se žene koje prešute svoju želju za prstenom zapravo nikad ne udaju. 

5. Zajednički život prije braka rezultira smanjenjem šansi za ženidbu. Tu se radi o različitoj percepciji i žene bi trebale biti oprezne. Ženi zajedničko useljenje znači prvi korak prema braku, dok muškarac zaboravi na formalnost ženidbe i ponaša se kao da su već obitelj. 

6. Ponekad je žena s kojom je muškarac u vezi ‘prikladna’ situacijama koje se odvijaju u njegovom trenutnom životu, ali ne i za budućnost.

Nekad muškarac samo želi podršku kad prolazi određene periode u životu poput fakulteta te mu odgovara žena koja ga podržava, ali ga ne izaziva. Kada muškarac postane uspješan želi ženu koja će mu postavljati izazove i poticati ga na određene rizike, zdrav način života i slično.