loading

Category: Priče iz prve ruke

 • Home
 • Category: Priče iz prve ruke

Šta je lubrikant i kako se koristi?

Lubrikant je proizvod koji se koristi kako bi se smanjio trenje ili da se olakša kretanje nečega što se pomiče po drugom predmetu. Lubrikanti se koriste u različitim oblastima, uključujući automobilsku industriju, medicinu i seksualnu intimnost.

Lubrikanti se koriste u seksualnoj intimnosti da bi se smanjilo trenje i da bi se poboljšala udobnost tokom seksualnih aktivnosti. Oni se obično koriste u kombinaciji sa kondomima kako bi se smanjilo rizik od pucanja kondoma i da bi se poboljšala udobnost. Lubrikanti se mogu koristiti i u slučajevima suhoće vagine kod žena.

Postoje različiti tipovi lubrikanata, uključujući vodenaste, uljane i silikonske lubrikante. Vodenasti lubrikanti se brzo suše i obično se ne preporučuju za seksualne aktivnosti u vodi. Uljani lubrikanti se obično koriste za masažu i ne preporučuju se za upotrebu sa kondomima, jer mogu da oštete gumu. Silikonski lubrikanti su otporniji na sušenje i mogu da se koriste u vodi, ali se ne preporučuju za upotrebu sa silikonskim seksualnim igračkama jer mogu da ih oštete.

Da biste koristili lubrikant, potrebno je da otvorite bočicu i da nanesete malo lubrikanta na genitalije ili na seksualnu igračku. Koristite lubrikant u dovoljnoj količini da biste smanjili trenje i da biste se osećali udobno tokom seksualnih aktivnosti. Ako se koristite sa kondomima, budite pažljivi da ne preterate sa količinom lubrikanta jer to može da dovede do pucanja kondoma.

Lubrikant može povećati intenzitet seksualnih senzacija.

Intimni gel ili lubrikant nije samo rešenje za one žene koje se bore sa vaginalnom suvoćom, već može povećati intenzitet seksualnih senzacija. Imajte na umu da intimni gelovi imaju različita svojstva i sastave. Ako biste obavili detaljna ispitivanja, intimni gel (inače poznat kao lubrikant) verovatno bi se mogao naći u većini spavaćih soba. Lubrikanti nisu korisni samo ženama koje pate od hronične suvoće vagine, što otežava odnos, već takođe diverzifikuju seksualni život onih parova koji apsolutno nemaju problema sa pravilnom hidratacijom.

Intimni gel može povećati intenzitet osećaja, a takođe stvori priliku za testiranje potpuno novih oblika odnosa.

Lubrikant – koji da odaberete?

Na tržištu je dostupno mnogo intimnih gelova. Izbor zavisi od vaših potreba.

Lubrikanti na vodenoj osnovi

Oni su najčešći, brzo se suše i obično je potrebno ponovno nanošenje. Međutim, ne izazivaju iritacije.

Lubrikanti na bazi silikona

Na koži ostaju mnogo duže, ali kod osoba koje pate od alergija mogu izazvati alergijska stanja, ponekad ostavljaju i mrlje na posteljini. Intimni gelovi na bazi silikona i na vodi se mogu koristiti zajedno sa kondomom.  

Lubrikanti na bazi ulja

Lubrikanti na bazi ulja su manje uobičajeni – sadrže vazelin. Ne treba ih koristiti zajedno sa kondomom, jer su veoma gusti i mogu pokvariti materijal od lateksa. Lubrikant na bazi ulja je čest izbor parova koji se odluče za analni seks.  

Lubrikanti za stimulaciju

Često se u reklamama pojavljuju i stimulišući intimni gelovi. Pored hidratantnog dejstva, oni treba da pružaju dodatne osećaje, na primer, mirise (popularni su sa voćnim aromama), kao i da hlade ili zagreju. Posebno treba biti oprezan kod takvih proizvoda – njihova upotreba često rezultira iritacijom, infekcijom ili čak upalom.  

Mnogi parovi koji pokušavaju dobiti dete uopšte ne znaju da puno lubrikanata dostupnih na tržištu smanjuje pokretljivost sperme i čak skraćuje njen životni vek. Iako se ova vrsta informacija obično nalazi na nalepnici intimnog gela, ponekad se zanemaruje. To, naravno, ne znači da je lubrikant na bilo koji način kontracepcijski (najefikasnija metoda kontracepcije) i nikada ga ne treba tretirati tako!

Da li uvijek morate kupiti intimni gel u apoteci ili se može zamjeniti nekim hidratantnim sredstvom?

Na žalost, neki ljudi imaju najluđe ideje. Internet forumi su prepuni priča parova koji su pokušali da koriste razne proizvode umesto lubrikanta.

Oduševljena 24-godišnja Marija uvek koristi maslinovo ulje za analni seks, toplo preporučujući ovo rešenje. Zauzvrat, 35-godišnja Dara opisuje sramotnu situaciju kada je prekinula obećavajuću vezu sa momkom koji joj je tokom prve predigre nudio … puter umesto intimnog gela. Članovi foruma nesmotreno preporučuju upotrebu kokosovog ili dečjeg ulja jedni drugima.

Vrijedno je naglasiti da nema bolje i sigurnije opcije od profesionalnog lubrikanta. Sve ostale supstance mogu da dovedu do nesnosnih posledica – čak i ozbiljnih infekcija.

Lubrikant za spolne odnose je proizvod koji se koristi tijekom seksualnog odnosa kako bi se smanjila trenja i olakšao prolazak. Postoje različiti vrste lubrikanata, uključujući vodenaste, uljne i silikonske. Vodenasti lubrikant je najčešće korišten i lako se ispire vodom, dok uljni lubrikant može ostaviti tragove i nije preporučljiv za uporabu s lateksom. Silikonski lubrikant je dugotrajniji od vodenastih i uljnih, ali ne preporučuje se za uporabu s silikonskim seksualnim igračkama.

Kada kupujete lubrikant, važno je pročitati sastav i upoznati se s eventualnim nuspojavama. Lubrikant bi trebao biti siguran za uporabu na intimnim dijelovima tijela i ne bi trebao izazivati iritaciju ili alergijske reakcije. Ako imate bilo kakvih pitanja ili sumnji o lubrikantu koji ste kupili, obratite se svom liječniku ili drugom stručnjaku za zdravlje za savjet.

ŠTA JE KAMAGRA?

Šta je kamagra najbolje opisuju muškarci koji su ovim lijekovima za erektilne disfunkcije bukvalno spasili svoju muškost i svoju mušku čast.

Kamagra je lijek koji se koristi za liječenje poremećaja erekcije, slično kao i kod Viagre. Oba lijeka sadrže aktivni sastojak sildenafila. Kamagra je, poput Viagre, vrsta lijeka za erektilnu disfunkciju koja se naziva inhibitor fosfodiesteraze 5. Inhibitori PDE5 sprječavaju prebrzi rad enzima zvanog fosfodiesteraze tip 5 (PDE5).

Ako PDE5 djeluje sporije, odgovor za opuštanje mišića i širenje krvnih žila može obaviti svoj posao.

Nedavne studije su pokazale da će do 52% muškaraca imati erektilnu disfunkciju (ED) ili impotenciju do 50. godine, dok će do 26% muškaraca to iskusiti do 40. godine. Živimo u vremenu u kojem je tako lako održavati nezdrav način života, da čak i ne shvatamo negativne posledice koje mogu uticati na sposobnost našeg tela da deluje u mnogim aspektima naših života.

Kamagra proizvodi osiguravaju da u ljubavnoj postelji sve funkcionira kako treba, bez straha da ćete zakazati, bez srama i osjećaja poniženja. Kada imaš kamagru više i ne misliš na problem, vodiš ljubav nježno i strastveno, kao da problema nikada nije ni bilo i kao da ga više nikada i neće biti.

Postala je sinonim za rješavanje svih mogućih problema sa potencijom. Mirne duše se može reći da je kamagra brend za mušku potenciju.

Pregledom prodajnih kataloga Kamagre naići ćete na gelove, razne tablete, bombone, šumeće tablete, viagru za muškarce i žene, te druge proizvode za seksualno zdravlje, svaki proizvod je detaljno opisan, kao i njegov sastav, djelovanje i način uzimanja.

Kamagra djelovanje?

Kamagra neće djelovati ako muškarac nije seksualno uzbuđen. Također, neki uvjeti mogu pogoršati ili onemogućiti djelovanje Kamagre. Dakle, neće optimalno djelovati ako je muškarac pod utjecajem alkohola, ako je preumoran ili ako je unio previše hrane prije uzimanja Kamagre. Ne samo da alkohol narušava djelovanje Kamagre, on također povećava uzrokuje još teži oblik erektilne disfunkcije.

Kamagru je najbolje uzimati natašte, otprilike sat vremena prije odnosa. Počinje djelovati od 30 do 60 minuta i potrebna je seksualna stimulacija za njezino djelovanje.

Vrste Kamagre?

Kamagra postoji u raznim oblicima:

 • Kamagra Gel Oral Jelly,
 • Super Kamagra tablete,
 • Kamagra Gold tablete,
 • Kamagra šumeće tablete,
 • Kamagra bombone za žvakanje.

Nuspojave Kamagra tableta

Većina simptoma povezanih s ED predmetima je zbog nedostatka tekućine u organizmu. Vjerojatnost za pojavu nuspojava može se umanjiti pijenjem vode i održavanjem hidratacije. To sigurno neće u potpunosti smanjiti simptome. Za svaku reakciju, pod uvjetom da se  ne javljaju veći problemi, pročitajte brošuru s podacima ili provedite daljnje istraživanje na internetu.

Redovite reakcije na kamagru su:

 • crvenilo,
 • glavobolja,
 • začepljen nos,
 • proljev.

Tipično, ovi efekti su blage i prolazne naravi, što znači da će nestati za par sati.

Šta je kamagra, zna se, čuvar zdrave seksualnosti

Erektilne disfunkcije zbog neznanja razaraju veze i brakove. Sredstva za potenciju, stimulansi i afrodizijaci su se nekada nabavljali poskrivećki, uz najveću konspiraciju, jer je bilo sramotno da itko i nasluti da vam “alat više ne radi, da se ne diže i da ne možete odraditi posao”.

Kamagra opasnosti – kako uzimati ovaj preparat?

Kamagra tablete najbolje je uzeti pola sata prije planiranog seksualnog čina i to uvijek s vodom. Kamagra se ne miješa dobro s alkoholom. Ukoliko jeste pomiješali s alkoholom, to ne znači da su Kamagra opasnosti nešto što će Vas sada sigurno zadesiti. Miješanje s alkoholom zapravo ima suprotan efekt, odnosno; ukoliko miješate preparat s alkoholom, vrlo vjerojatno neće vidjeti ikakav efekt, ili će on biti vrlo slab.

Kamagru također morate uzimati maksimalno jednu tabletu dnevno, a ukoliko posjedujete Kamagru u obliku oral gela ili šumećih tableta, pravilo je uglavnom isto: 1 dnevno. Muškarci često isprobavaju i tehniku prepolovljavanja doze kako bi bili posebno sigurni, a mnogima će i polovična doza biti dostatna za strastvene aktivnosti pola sata kasnije.