loading

NAJBOLJI ŽENSKI PARFEMI

 • Home
 • Blog
 • NAJBOLJI ŽENSKI PARFEMI
najbolji ženski parfemi

Najbolji ženski parfemi – Top 10 za 2023. godinu

Parfem je oduvijek bio važan dio ženske garderobe. Osim što ugodno miriše, parfem može naglasiti vašu osobnost i stil. Na tržištu postoji mnogo različitih ženskih parfema, pa može biti teško odabrati onaj pravi.

U ovom članku ćemo vam predstaviti 10 najboljih ženskih parfema za 2023. godinu. Ovi parfemi su odabrani na temelju popularnosti, kvalitete i ocjena korisnika.

Top 10 najboljih ženskih parfema za 2023. godinu

 1. Chanel No. 5

Chanel No. 5 je jedan od najpoznatijih i najprodavanijih ženskih parfema na svijetu. Ovaj klasični parfem je stvoren 1921. godine i od tada je omiljen među ženama svih uzrasta.

Chanel No. 5 je cvjetno-aldehidni parfem koji se otvara notama bergamota, mandarine i grejpa. U srcu parfema dominiraju note jasmina, ruže i ylang-ylanga. Bazu parfema čine note sandalovine, mošusa i ambera.

Chanel No. 5
 1. J’adore Dior

J’adore Dior je još jedan klasični ženski parfem koji je omiljen među ženama diljem svijeta. Ovaj cvjetno-voćni parfem je stvoren 1999. godine i od tada je osvojio brojne nagrade.

J’adore Dior je parfem koji je istovremeno luksuzan i senzualan. Otvara se notama bergamota, mandarine i kruške. U srcu parfema dominiraju note ruže, jasmina i ylang-ylanga. Bazu parfema čine note sandalovine, mošusa i vanilije.

Jadore Dior
 1. La Vie Est Belle Lancôme

La Vie Est Belle Lancôme je cvjetno-voćni parfem koji je stvoren 2012. godine. Ovaj parfem je osvojio brojne nagrade, uključujući nagradu za najbolji ženski parfem 2013. godine.

La Vie Est Belle je parfem koji slavi ljepotu života. Otvara se notama bergamota, mandarine i kruške. U srcu parfema dominiraju note ruže, jasmina i ylang-ylanga. Bazu parfema čine note vanilije, tonke i sandalovine.

lancome la vie est belle 100ml
 1. Black Opium YSL

Black Opium YSL je cvjetno-drveni parfem koji je stvoren 2014. godine. Ovaj parfem je osvojio brojne nagrade, uključujući nagradu za najbolji ženski parfem 2015. godine.

blackopium 2

Black Opium YSL je parfem koji je istovremeno senzualan i misteriozan. Otvara se notama bergamota, mandarine i grejpa. U srcu parfema dominiraju note ruže, ylang-ylanga i vanilije. Bazu parfema čine note kave, vanilije i sandalovine.

 1. Chloé Chloé

Chloé Chloé je cvjetno-voćni parfem koji je stvoren 1975. godine. Ovaj parfem je osvojio brojne nagrade, uključujući nagradu za najbolji ženski parfem 1976. godine.

Chloé Chloé je parfem koji je istovremeno nježan i senzualan. Otvara se notama bergamota, mandarine i grejpa. U srcu parfema dominiraju note jasmina, ruže i ylang-ylanga. Bazu parfema čine note sandalovine, mošusa i ćilibara.

Chloe Chloe

Ostali najbolji ženski parfemi za 2023. godinu

Osim navedenih 5 parfema, u top 10 najboljih ženskih parfema za 2023. godinu još se nalaze i sljedeći parfemi:

 • Armani Si
 • Dior Addict
 • Gucci Guilty
 • Lancôme Miracle
 • Narciso Rodriguez for Her
 • Versace Bright

Parfem za svaki dan

Ako tražite parfem koji možete nositi svaki dan, bez obzira na priliku, preporučujemo vam da odaberete parfem koji je ugodan, ali ne previše intenzivan.

Jedan od takvih parfema je Chloe Love Story. Ovaj parfem je osvježavajući i senzualan, s notama jabuke, ruže i sandalovine.

Još jedan odličan izbor je Lancome La Vie Est Belle. Ovaj parfem je elegantan i ženstven, s notama irisa, jasmina i vanilije.

Parfem za posebne prilike

Ako tražite parfem koji će vas istaknuti na posebnoj prigodi, odaberite parfem koji je bogat i postojan.

Jedan od takvih parfema je Dior J’adore. Ovaj parfem je luksuzan i glamurozan, s notama ruže, jasmina i sandalovine.

Još jedan odličan izbor je Chanel Coco Mademoiselle. Ovaj parfem je senzualan i zavodljiv, s notama bergamota, ruže i vanilije.

Parfemi za ljeto

U ljetnim mjesecima, kada je vrijeme toplo i sunčano, preporučujemo vam da odaberete parfem koji je lagan i osvježavajući.

Jedan od takvih parfema je Giorgio Armani Acqua di Gioia. Ovaj parfem je savršen za ljetne dane, s notama mandarine, jasmina i mošusa.

Još jedan odličan izbor je Kenzo L’Eau Par Kenzo Pour Femme. Ovaj parfem je elegantan i ženstven, s notama grejpa, bergamota i sandalovine.

Parfemi za zimu

U zimskim mjesecima, kada je vrijeme hladno i maglovito, preporučujemo vam da odaberete parfem koji je topao i ugodan.

Jedan od takvih parfema je Carolina Herrera Good Girl. Ovaj parfem je senzualan i zavodljiv, s notama jabuke, jasmina i vanilije.

Još jedan odličan izbor je Tom Ford Black Orchid. Ovaj parfem je luksuzan i glamurozan, s notama orhideje, mošusa i sandalovine.

Kako odabrati pravi parfem

Prilikom odabira parfema, važno je uzeti u obzir svoje osobne preferencije. Razmislite o tome koji tipovi mirisa vam se sviđaju i koje note želite da vaš parfem ima.

Također je važno da parfem testirate prije nego što ga kupite. Nanesite malo parfema na zapešće i pričekajte nekoliko minuta kako biste osjetili kako se razvija.

Ako ste u nedoumici koji parfem odabrati, uvijek možete potražiti pomoć od prodavača u parfumeriji. Oni će vam moći dati prijedloge na temelju vaših preferencija.


Izvori:

 • Web stranice poznatih parfemskih brendova, kao što su Chanel, Dior, Lancôme, Giorgio Armani, Kenzo, Carolina Herrera i Tom Ford.
 • Recenzije i ocjene ženskih parfema na internetskim stranicama kao što su Fragrantica, MakeupAlley i The Perfumed Court.
 • Pregledi ženskih parfema u časopisima i novinama.

Konkretni izvori za pojedine parfeme:

 • Chloe Love Story – Web stranica Chloe, Fragrantica, MakeupAlley
 • Lancome La Vie Est Belle – Web stranica Lancome, Fragrantica, MakeupAlley
 • Dior J’adore – Web stranica Dior, Fragrantica, MakeupAlley
 • Chanel Coco Mademoiselle – Web stranica Chanel, Fragrantica, MakeupAlley
 • Giorgio Armani Acqua di Gioia – Web stranica Giorgio Armani, Fragrantica, MakeupAlley
 • Kenzo L’Eau Par Kenzo Pour Femme – Web stranica Kenzo, Fragrantica, MakeupAlley
 • Carolina Herrera Good Girl – Web stranica Carolina Herrera, Fragrantica, MakeupAlley
 • Tom Ford Black Orchid – Web stranica Tom Ford, Fragrantica, MakeupAlley
Posted in Muške priče

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *