loading

KEGELOVE VJEŽBE

  • Home
  • Blog
  • KEGELOVE VJEŽBE
kegelove vjezbe za muskarce

Kegelove vježbe prvenstveno učvršćuju mišiće zdjelice, a upravo ti mišići podržavaju mjehur i donji dio probavnog trakta. Kada dotični mišići oslabe, oni vuku brojne negativne posljedice sa sobom

Npr: nemogućnost zadržavanja mokraće i stolice, probleme s erekcijom i bolove u kralježnici.

Kegelove vježbe za muškarce

Uvriježeno je mišljenje kako su Kegelove vježbe rezervirano samo za žene. No, varate se! Ove male, ali itekako moćne vježbe mogu poboljšati funkciju kontrole vaše mokraće i vaš seksualni performans.

Jednom kad se svladaju, izvođenje Kegelovih vježbi je toliko jednostavno da ih možete izvoditi bilo gdje – dok se brijete, radite ili vozite u autu. Brojni čimbenici mogu utjecati na slabljenje mišića zdjelice, uključujući kirurško uklanjanje prostate i stanja kao što su dijabetes ili prekomjerno aktivan bubreg.

Sve prednosti Kegelovih vježbi

Brojne su prednosti Kegelovih vježbi za muškarce, zbog toga stručnjaci preporučuju izvođenje ovih vježbi svim muškarcima, a naročito onima koji pate od inkontinencije. Redovitim vježbanjem sprječava se nemogućnost zadržavanja mokraće te kapanje urina nakon samog mokrenja. Učestalo dizanje tijekom noći zbog slabog mjehura? Kegelove vježbe mogu smanjiti broj odlazaka. Općenito njihove izvođenje pozitivno utječe na zdravlje prostate, smanjuje bol i otečenost kod benignog povećanja, a pomaže i kod liječenja upale prostate.

Jačanje mišića dna zdjelice može pomoći kod brojnih problema:

  • sprječava nemogućnost zadržavanja mokraće,
  • sprječava “kapanje” urina nakon mokrenja,
  • umanjuje broj noćnih potreba za mokrenjem,
  • smanjuje bol i otečenost kod benignog povećanja prostate,
  • pomaže u liječenju upale prostate,
  • pomaže u postizanju snažnije i dugotrajnije erekcije,
  • razvija veću sposobnost kontroliranja orgazma.

Kako pravilno izvoditi Kegelove vježbe?

U samom početku izvođenje Kegelovih vježbi se čini kompliciranim, no u suštini to nije. Potrebno je samo otkriti kako izazvati kontrakcije mišića zdjelice. Za početak je potrebno pronađi pravi mišić, a to ćete učiniti tako da prestanete mokriti i zategnite mišiće koji susprežu puštanje plinova – to su mišići zdjelice. Ako ćete ih napinjati pred ogledalom, vidjet ćete da je korijen penisa bliži abdomenu, a testisi malo podignuti.

Jednom kada ste identificirali mišiće zdjelice, ispraznite mjehur i legnite na leđa tako da savijete koljena i raširite ih.

Napnite mišiće zdjelice, držite ih napetima oko tri sekunde, zatim se opustite na tri sekunde. Radite ovo nekoliko puta za redom, ali nemojte pretjerivati. Jednom kada mišići zdjelice ojačaju, Kegelove vježbe ćete moći raditi dok sjedite, stojite ili hodate.

kegelove vjezbe muskarci 1024x683 1
KEGELOVE VJEŽBE

Upozorenja

Ako ne osjetite poboljšanja ni nakon 6 tjedana redovitog izvođenja vježbi, posjetite liječnika. Razlog ne mora nužno zabrinjavati, najčešće je riječ o pogrešnom izvođenju vježbi.

Nemojte izvoditi vježbe prilikom mokrenja, odnosno nemojte zaustavljati mlaz jer to može biti uzrokom raznih urinarnih infekcija.

Ako nakon početka vježbanja osjetite probleme s postizanjem ili održavanjem erekcije, to je znak da ste ih radili nepravilno. Nakon nekoliko dana odmora problem će nestati spontano.

Zaključak

Kegelove vježbe za muškarce izvode se jednako kao i za žene. Vrlo su jednostavne i mogu se izvoditi u bilo kojem trenutku, a imaju brojne prednosti za mjehur, crijeva i seksualne probleme. Važno je opustiti druge mišiće dok se rade Kegelove vježbe te ako nakon mjesec dana nema nikakvog poboljšanja ili je prisutna bol za vrijeme izvođenja vježbi, potrebno je kontaktirati liječnika.

Posted in Iskreni savjeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *