loading

Ray Ban naočale

  • Home
  • Blog
  • Ray Ban naočale
ray-ban-naocale

1937. godine Bausch & Lomb službeno su predstavili brend Ray Ben i prve naočale Aviator. Naočale sa anti-refleksnim lećama i metalnim okvirom bile su vrlo lagane, jer su izrađene od metala pozlaćenog metala. I dvije zelene leće filtrirale su ultraljubičasto zračenje. Ray-Ban znači “zabranjen od zraka” – “zaštićen od zračenja”.

Aviatori Ray-Ban postali su osobito popularni tijekom Drugog svjetskog rata kada se general Douglas MacArthur fotografirao u njima na Filipinima. Civili nisu propustili priliku pokupiti bodove s neba na zemlju. To je dovelo do njihova formiranja u američkoj modi..

Godine 1938. B&L je lansirao Ray-Ban Shooter sa žutim i zelenim lećama, posebno dizajniranim za strijelce. Žute leće bile su posebno korisne jer su filtrirale plavu svjetlost, poboljšane detalje i minimaliziranu izmaglicu..

1939. pojavio se Ray-Ban Outdoorsman za lovce i ribolovce. Izvorno poznate kao Skeet Glass, sadržavale su posebne elemente i materijale poput bisera i teleće kože.

Sunčane naočale koje nose gotovo svi   Ray-Ban je svoju popularnost stekao tijekom Prvog svjetskog rata kada je ova kuća dobila zadatak kreirati naočale za pilote koje će biti otporne na svijetlost. A onda su se preselile u Hollywood, gdje su poznate glumice i glumci postali ludi za njihovim avijatorskim naočalama i Wayfarer modelom. Dizajn je godinama ostao isti, a u skladu s trendovima, mijenjale su se leće i sam okvir. Danas, gotovo je nemoguće pronaći street style fotografiju ili festivalsku fotografiju na kojoj se neka od zaljubljenica u modu ili stylish muškaraca ne smiješi upravo sa ovim modelom naočala.

Zvijezde u Ray Banu

Zvijezde kina, televizije, ikone stila, modeli, a sve se opredijelilo za naočale Ray Ben. Kultni Wayfarer može se vidjeti u raznim trenucima kod Boba Dylana, Johna Lennona, Marilyn Monroe i Andyja Warhola. Tijekom pada popularnosti u 80-ima, marka je potpisala ugovor za pojavu bodova u filmovima. Prvi živopisni debi bila je slika “Risky Business” s Tomom Cruiseom, a zatim i film “Braća Blues”. Danas ikonu stila iz 50-ih vole Leonardo di Caprio, Jack Nicholson, Jude Law, Madonna i mnogi drugi. Popis svih koji nose Wayfarera nije dovoljno jak. Vrijedno je obratiti pozornost na druge modele..

A njihova popularnost i dalje raste. Ray-Ban je čak na svojim stranicama osmislio projekt u kojem imate priliku sami kreirati svoj savršen model Ray Ban naočala. A ako želite slijediti posljednje trendove, okviri s reflektirajućim staklima su pun pogodak.

Ray-Ban sunčane naočale najpoznatije su sunčane naočale na svijetu. Njihovi su modeli bezvremenski i svi ih volimo i nosimo. Upravo zbog te popularnosti, lažni modeli i imitacije Ray-Banica su preplavili tržište. Dioptrija.hr donosi mali vodič o tome kako prepoznati lažne Ray-Ban sunčane naočale!  Ray-Ban sunčane naočale bile su zaštita za pilote Piloti američkog zrakoplovstva su se 20-ih godina prošlog stoljeća žalili na odsjaj sunca, zatraženo je od Bausch&Lomba, inače proizvođača medicinske opreme, da naprave sunčane naočale za pilote. Oni

su 1936. isporučili naočale sa zelenim staklima i plastičnim okvirima, zvale su se Anti-Glare. Prvi rezultati su bili odlični te je plastični okvir zamijenjen metalnim. Ime je promijenjeno u Ray-Ban Aviator. Krajem 90-ih godina prošlog stoljeća brand je prodan kompaniji Luxottica. Najprodavaniji model Ray-Ban sunčanih naočala

Ne, najprodavaniji model Ray-Ban sunčanih naočala nije Aviator, već Wayfarer. Proslavili su ih James Dean i film Blues Brothers. Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale? Vidjeli ste Ray-Ban sunčane naočale na OLX-u za samo 50 KM? Razmislite još jednom. Ukoliko je cijena predobra da bi bila istinita, najvjerovatnije su to onda lažne Ray-Ban sunčane naočale. Kvaliteta Ray-Ban sunčanih naočala Uzmite naočale u ruku i dobro ih pogledajte. Jesu li prelagane? Jesu li čvrste? Sve Ray-Ban naočale proizvedene su od materijala visoke kvalitete, izdržljive su i napravljene od jednog komada acetata. Ray-Ban sunčane naočale imaju staklene leće, osim nekih novijih modela.

Porijeklo Ray-Ban sunčanih naočala Luxoticca, proizvođač Ray-Bana ima tvornice u Kini i Italiji. Većina proizvodnje nalazi se u Italiji, a nekoliko modela proizvodi se u Kini. Ukoliko na vašim Ray-Ban naočalama piše USA – vaše su naočale ili vrlo stare ili lažne. Postoji još načina kako prepoznati lažne Ray-Ban sunčane naočale, a među njima su i ovi: Oznake na Ray-Ban sunčanim naočalama Na mostu je s donje strane ugraviran Ray-Ban te veličina stakala i mosta u milimetrima.

Na krilima (ručkicama) ugraviran je naziv i šifra modela, šifra boje i veličina. Gravura na originalnim Ray-Ban staklima nije u potpunosti pravilnih ivica, a kopije imaju natpis (ne gravuru) pravilnih rubova. Svaki model također ima naljepnicu – na originalnim Ray-Ban sunčanim naočalama piše Polarized. Na kopijama obično piše 100% UV protection. Originalne Ray-Ban sunčane naočale dolaze s knjigicom The Icons. Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale po držačima za nos: Ray-Ban obično ima gumene držače za nos, koji vas ne žuljaju i naočale su udobne za nositi.

Čak i na tome ima ugravirano RB. Lažne Ray-Ban sunčane naočale obično imaju plastične držače ili vrlo neudobne. Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale po broju modela: Broj modela je jedinstven, pa jesu li vam naočale original možete provjeriti i na stranicama proizvođača.

Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale?

Vidjeli ste Ray-Ban sunčane naočale na Njuškalu za samo 200 kn? Razmislite još jednom. Ukoliko je cijena predobra da bi bila istinita, najvjerojatnije su to onda lažne Ray-Ban sunčane naočale.

Kvaliteta Ray-Ban sunčanih naočala

Uzmite naočale u ruku i dobro ih pogledajte. Jesu li prelagane? Jesu li čvrste? Sve Ray-Ban naočale proizvedene su od materijala visoke kvalitete, izdržljive su i napravljene od jednog komada acetata. Ray-Ban sunčane naočale imaju staklene leće, osim nekih novijih modela.

Porijeklo Ray-Ban sunčanih naočala

Luxoticca, proizvođač Ray-Bana ima tvornice u Kini i Italiji. Većina proizvodnje nalazi se u Italiji, a nekoliko modela proizvodi se u Kini. Ukoliko na vašim Ray-Ban naočalama piše USA – vaše su naočale ili vrlo stare ili lažne.

Postoji još načina kako prepoznati lažne Ray-Ban sunčane naočale, a među njima su i ovi:

Oznake na Ray-Ban sunčanim naočalama

Na mostu je s donje strane ugraviran Ray-Ban te veličina stakala i mosta u milimetrima. Na krilima (ručkicama) ugraviran je naziv i šifra modela, šifra boje i veličina. Gravura na originalnim Ray-Ban lećama nije u potpunosti pravilnih rubova, a kopije imaju natpis (ne gravuru) pravilnih rubova.

Svaki model također ima naljepnicu – na originalnim Ray-Ban sunčanim naočalama piše Polarized. Na kopijama obično piše 100% UV protection.

Originalne Ray-Ban sunčane naočale dolaze s knjižicom The Icons.

ray ban

Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale po držačima za nos:

Ray-Ban obično ima gumene držače za nos, koji vas ne žuljaju i naočale su udobne za nositi. Čak i na tome ima ugravirano RB.

Lažne Ray-Ban sunčane naočale obično imaju plastične držače ili vrlo neudobne.

Kako prepoznati imitaciju ili lažne Ray-Ban sunčane naočale po broju modela:

Broj modela je jedinstven, pa jesu li vam naočale original možete provjeriti i na stranicama proizvođača.

Nemojte kupovati lažne sunčane naočale, ne nude zaštitu vašim očima i napravljene su od nekvalitetnih materijala.

Prije kupovine provjerite je li ovo original, a ne kopija. Proizvod kupujte izravno od proizvođača u prodavaonicama tvrtke ili kod pouzdanih prodavača. Zapamtite da originalni proizvod ne može koštati manje od 80 USD.

Osobine Ray Bana:

  1. Kutija s logotipom duljine 17 cm i širine 5,5 cm u sivoj boji s metalnim nijansama. Tech, Craft serija upakirana u crnu kutiju.
  2. Prisutnost ugraviranog logotipa na desnoj leći. Oznaka marke ne treba se brisati, jer se nanosi ne bojom, već raspršivanjem metala.
  3. Na lijevom staklu lijepa je gravira slova RB.
  4. Broj serije na lijevom uhu.
  5. Na desnoj ručici s unutarnje strane – podaci o državi proizvođača.
  6. Futrola je izrađena od crne kože s logotipom na prednjoj strani i ugraviranom na gumbu. Iznutra je metalna ploča koja štiti staklo od oštećenja.
  7. Na kutiji su napisane sve osnovne informacije: barkod, proizvođač, članak, broj i boja, stupanj zatamnjenja, filter, duljina ručke.

Futrola može biti crna ili svijetlo smeđa s pojačanim logotipom. Unutarnja površina izrađena je od mekog crnog baršuna. Prednji zid je uvijek ojačan kako bi se zaštitio od oštećenja..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *