loading

TAKIS GDJE KUPITI

  • Home
  • Blog
  • TAKIS GDJE KUPITI
takis

Takis su popularni meksički grickalice koje su poznate po svojoj začinjenoj i hrskavoj teksturi. U BiH se može kupiti u Bingo trgovinama.

ŠTA JE TAKIS?

Takis su popularne meksičke grickalice koje se sastoje od valjanih kukuruznih čipsa ili kolutova čipsa koji su zatim začinjeni raznovrsnim začinima i aromama. Oni su poznati po svojoj intenzivnoj začinjenosti i različitim ukusima, kao što su limun, čili, paprika, ili sir. Takis su postali popularni širom sveta zbog svoje jedinstvene kombinacije hrskavosti i začinjenosti. Ove grickalice često imaju karakterističnu cilindričnu formu i dolaze u različitim veličinama i ukusima, pružajući raznolikost ljubiteljima grickalica.

Takis su grickalice u valjastom i spiralnom obliku. Dolaze u različitim okusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući), Salsa Brava (salsa okus), Zombie (sir i čili okus) i Wild (ljuti okus). 

Ovu grickalicu proizvodi kompanija Barcel, koja je podružnica Grupo Bimbo. Takis su dostupni u Meksiku od 1999., u Sjedinjenim Američkim Državama od 2004., a u Kanadi od 2015. godine.

Najprodavaniji je okus čili-limete pod nazivom Fuego. Postoji veliki broj drugih okusa, među kojima su: Angry Burger, Authentic Taco, BBQ Picante, Blue Flame, Blue Heat, Cobra, Dragon Sweet Chili…

Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis da vide mogu li izdržati njegovu ljutinu.

www.muski.ba

Posted in Svakodnevnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *