loading

VREMENSKA PROGNOZA SARAJEVO

 • Home
 • Blog
 • VREMENSKA PROGNOZA SARAJEVO
vremenska prognoza sarajevo 2024

Sarajevo je poznato i po svojim vremenskim kapricima – od sunčanih ljetnih dana do snježnih zima. Stoga, ako planirate posjet ovom prekrasnom gradu, bitno je da se informirate o vremenskoj prognozi.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, ponosno nosi titulu grada s bogatom kulturnom scenom, gostoljubivim ljudima i čarobnom atmosferom.

U ovom blogu ćemo vam predstaviti 10 najboljih web stranica za vremenske prognoze u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Sarajevo. Od službenih meteoroloških agencija do interaktivnih karata i globalnih dobavljača, ova lista vam nudi sve što vam je potrebno da budete u toku s vremenskim prilikama u Sarajevu.

10 Najboljih Stranica za Vremensku Prognozu u Bosni i Hercegovini:

 • Hidrometeorološki zavod BiH: https://fhmzbih.gov.ba/latinica/ – Službena stranica Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH s detaljnim vremenskim prognozama, upozorenjima i savjetima za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Dostupna na bosanskom jeziku.
 • MeteoInfo: https://www.meteo-info.hr/grad/sarajevo – Hrvatska web stranica koja nudi i vremenske prognoze za BiH. MeteoInfo nudi raznovrsne meteorološke podatke, uključujući trenutne uvjete, prognoze, radarske karte i satelitske snimke. Dostupna na hrvatskom i bosanskom jeziku.
 • AccuWeather: https://www.accuweather.com/en/ba/sarajevo/33028/weather-forecast/33028 – Globalni dobavljač vremenskih prognoza i meteoroloških informacija. Njihova web stranica je jednostavna za korištenje i nudi detaljne prognoze za sljedeći dan i dalje, uključujući sat vremenske prognoze za temperaturu, šanse za padavine, brzinu vjetra i UV indeks. AccuWeather također nudi mobilnu aplikaciju koja vam omogućuje praćenje vremenskih uvjeta na putu.
 • Weather Underground: https://www.wunderground.com/forecast/ba/sarajevo – Još jedna popularna opcija koja nudi raznovrsne meteorološke podatke, uključujući trenutne uvjete, prognoze, radarske karte i povijesne podatke. Weather Underground također nudi sustav za upozoravanje na vremenske uvjete koji vas može obavijestiti o ekstremnim vremenskim događajima u vašem području.
 • Windy: https://www.windy.com/ – Interaktivna web stranica koja koristi numeričke modele vremena za prikazivanje trenutnih i budućih vremenskih uvjeta u realnom vremenu. Windy nudi raznovrsne podatke, uključujući temperaturu, vjetar, padavine, tlak i valove. Dostupna na više jezika, uključujući bosanski.
 • Yr: https://www.yr.no/nn – Norveška web stranica za vremenske prognoze koja nudi jednostavne i precizne prognoze za mjesta diljem svijeta. Yr nudi prognoze za sljedećih 10 dana, kao i mjesečne i godišnje prognoze. Dostupna na više jezika, uključujući bosanski.
 • EuroWeather: https://www.ecmwf.int/ – Europski centar za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF) nudi besplatne vremenske prognoze i klimatske podatke za Europu i svijet. EuroWeather nudi detaljne prognoze za sljedećih 10 dana, kao i mjesečne i godišnje prognoze. Dostupna na više jezika, uključujući bosanski.
 • ClimeFlow: https://www.linkedin.com/company/ezeflow-usa-inc – Web stranica koja nudi vremenske prognoze i klimatske podatke za poljoprivrednike i druge korisnike koji se bave sezonskim poslovima. ClimeFlow nudi detaljne prognoze za sljedećih 15 dana, kao i mjesečne i godišnje prognoze. Dostupna na više jezika, uključujući bosanski.
 • TWC: https://webmail.spectrum.net/ – The Weather Channel (TWC) nudi vremenske prognoze, vijesti i informacije o ekstremnim vremenskim događajima. TWC nudi raznovrsne

www.muski.ba

Posted in Svakodnevnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *