loading

PRIRODNI LIJEK ZA POTENCIJU

  • Home
  • Blog
  • PRIRODNI LIJEK ZA POTENCIJU
Potencija-muskarci

Postoji nekoliko prirodnih lijekova koji se povezuju s povećanjem potencije:

Muira Puama: To je brazilsko drvo koje se koristi za povećanje libida i poboljšanje seksualne funkcije kod muškaraca i žena. Čaj ili ekstrakt muira puame može se naći u prodaji u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane ili online.

Ginkgo Biloba: Ginkgo biloba je biljka koja se tradicionalno koristi za poboljšanje protoka krvi i kognitivne funkcije. U nekim istraživanjima pokazano je da ginkgo biloba može pomoći u poboljšanju erektilne disfunkcije.

L-arginin: L-arginin je aminokiselina koja se nalazi u hrani kao što su meso, riba i orašasti plodovi. L-arginin se koristi za poboljšanje protoka krvi i povećanje erektilne funkcije.

Cink: Cink je mineral koji je važan za proizvodnju testosterona. Niski nivoi cinka mogu dovesti do smanjenog libida i erektilne disfunkcije.

Maca: Maca je biljka koja se uzgaja u Peruu i tradicionalno se koristi za poboljšanje plodnosti i seksualne funkcije. Maca se može naći u prahu ili kapsulama.

Prije uzimanja bilo kojeg prirodnog lijeka, uvijek se savjetujte s liječnikom ili stručnjakom za zdravlje kako bi se osiguralo da nema interakcija s drugim lijekovima ili kontraindikacija.

Postoji nekoliko stvari koje mogu pomoći u poboljšanju potencije:

Zdrava prehrana: Jedna od najvažnijih stvari za poboljšanje potencije je zdrava prehrana. To znači da treba izbjegavati hranu bogatu masnoćama i šećerima te se usredotočiti na hranu koja je bogata vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralima. Preporučuje se uključiti u prehranu namirnice kao što su riba, orašasti plodovi, voće i povrće.

Vježbanje: Redovita tjelesna aktivnost može pomoći u poboljšanju protoka krvi i povećanju razine testosterona, što može pomoći u poboljšanju potencije. Preporučuje se izbjegavanje sjedilačkog načina života i vježbanje najmanje 30 minuta dnevno, pet dana u tjednu.

Smanjenje stresa: Stres može imati negativan utjecaj na seksualnu funkciju. Važno je pronaći načine za smanjenje stresa, kao što su meditacija, joga, duboko disanje ili opuštajuće aktivnosti poput šetnje u prirodi.

Održavanje zdrave težine: Prekomjerna tjelesna težina može dovesti do povećanja razine estrogena i smanjenja razine testosterona, što može utjecati na seksualnu funkciju. Održavanje zdrave tjelesne težine može pomoći u poboljšanju potencije.

Redoviti medicinski pregledi: Važno je redovito provjeravati svoje zdravlje, uključujući i pregled kod urologa. Problemi poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i drugih zdravstvenih problema mogu utjecati na seksualnu funkciju, stoga je važno prepoznati i liječiti takve probleme što je ranije moguće.

Napomena: Prije poduzimanja bilo kakvih mjera za poboljšanje potencije, uvijek se savjetujte s liječnikom kako bi se utvrdilo postoji li neki specifičan zdravstveni problem koji bi mogao utjecati na vašu seksualnu funkciju.

Ako imate problema s potencijom, važno je da se obratite liječniku kako biste utvrdili uzrok problema. Liječnik će obaviti pregled i može naručiti dodatne pretrage kako bi utvrdio uzrok problema.

Neki od koraka koje možete poduzeti u tom smjeru su:

Razgovor sa liječnikom: Obratite se svom liječniku opće prakse ili urologu i razgovarajte o problemima s potencijom. Liječnik će vas pitati o vašim simptomima i povijesti bolesti te može naručiti testove kako bi utvrdio uzrok problema.

Pridržavajte se zdravog načina života: Kao što smo već spomenuli, zdrav način života može pomoći u poboljšanju potencije. Pridržavajte se zdrave prehrane, vježbajte redovito i smanjite stres.

Uzmite u obzir promjene u načinu života: Ako pušite, pijete ili koristite droge, važno je da razmislite o prestanku tih navika. Ove navike mogu negativno utjecati na potenciju.

Uzmite u obzir lijekove koje uzimate: Određeni lijekovi, poput antidepresiva i lijekova za krvni tlak, mogu utjecati na potenciju. Razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućnosti promjene lijekova ili doziranja.

Razmotrite terapiju: Postoje različite terapije za poboljšanje potencije, poput oralnih lijekova, injekcija, vakuumskih pumpi ili kirurških zahvata. Važno je da razgovarate sa svojim liječnikom o najboljoj opciji za vas.

U svakom slučaju, važno je da ne zanemarujete probleme s potencijom, jer se mogu pogoršati s vremenom i imati negativan utjecaj na vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Ako imate problema s potencijom, možda ćete se osjećati frustrirano i osjećati da ne ispunjavate očekivanja vaše partnerice. Razgovor sa svojom partnericom može biti koristan kako biste zajedno radili na rješavanju problema i poboljšali vašu seksualnu intimnost.

Evo nekoliko savjeta za razgovor sa svojom partnericom:

Budite otvoreni i iskreni: Razgovor o problemima s potencijom može biti neugodan, ali važno je da budete otvoreni i iskreni prema svojoj partnerici. Recite joj kako se osjećate i da radite na rješavanju problema.

Pokušajte se ne osjećati sramote: Problemi s potencijom nisu rijetki i ne znače da ste neuspješni u seksualnom životu. Mnogi muškarci se susreću s tim problemom, pa se nemojte osjećati sramote.

Objasnite uzrok problema: Objasnite svojoj partnerici da problem može biti uzrokovan različitim faktorima, poput stresa, anksioznosti ili fizičkih problema.

Razmislite o drugim načinima intimnosti: Ako imate problema s potencijom, razmislite o drugim načinima intimnosti koje možete podijeliti s vašom partnericom, poput oralnog seksa ili dodirivanja.

Razgovarajte o terapijama: Razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućim terapijama koje vam mogu pomoći u rješavanju problema s potencijom. Možda će vam biti potrebni lijekovi, terapija ili promjene u načinu života.

Budite strpljivi: Rješavanje problema s potencijom može biti dug proces. Budite strpljivi i radite na tome zajedno sa svojom partnericom kako bi poboljšali svoju seksualnu intimnost i općenito svoj odnos.

U svakom slučaju, važno je da razgovarate sa svojom partnericom kako biste zajedno radili na rješavanju problema s potencijom. To može ojačati vaš odnos i poboljšati vašu seksualnu intimnost.

10 najboljih prirodnih lijekova za poboljšanje potencije:

Đumbir: Đumbir se tradicionalno koristi kao afrodizijak i ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u povećanju protoka krvi u penisu. Možete dodati svježi đumbir u svoju prehranu ili ga konzumirati kao čaj.

Češnjak: Češnjak može pomoći u poboljšanju protoka krvi i potencije. Možete ga dodati u svoju prehranu ili uzeti kao dodatak prehrani.

Cink: Cink je mineral koji može pomoći u poboljšanju proizvodnje testosterona i potencije. Možete ga pronaći u hrani kao što su školjke, orašasti plodovi i sjemenke, ili ga uzeti kao dodatak prehrani.

L-arginin: L-arginin je aminokiselina koja se pretvara u dušikov oksid u tijelu, što može pomoći u opuštanju krvnih žila i poboljšanju protoka krvi. Možete ga uzeti kao dodatak prehrani.

Ginseng: Ginseng se tradicionalno koristi kao afrodizijak i može pomoći u poboljšanju potencije. Možete ga konzumirati u obliku čaja, dodatka prehrani ili kao dodatak hrani.

Ashwagandha: Ashwagandha se koristi u ajurvedskoj medicini za poboljšanje potencije. Možete ga uzeti kao dodatak prehrani.

Yohimbe: Yohimbe se dobiva iz kore afričkog stabla i koristi se kao prirodni afrodizijak. Međutim, treba biti oprezan kod korištenja ovog prirodnog lijeka, jer može izazvati nuspojave poput povišenog krvnog tlaka i nervoze.

Tribulus terrestris: Tribulus terrestris je biljka koja se koristi za poboljšanje muške potencije. Možete ga uzeti kao dodatak prehrani.

Ginkgo biloba: Ginkgo biloba može pomoći u poboljšanju protoka krvi i potencije. Možete ga uzeti kao dodatak prehrani.

Vježbe: Redovito vježbanje može poboljšati protok krvi i pomoći u poboljšanju potencije. Vježbe koje su dobre za poboljšanje potencije uključuju kardiovaskularne vježbe poput trčanja, plivanja i biciklizma, kao i vježbe koje jačaju mišiće zdjelice poput kegela vježbi.

Afrička šljiva

Afrička šljiva, poznata i kao Umeboshi šljiva, je vrsta voća koja se često koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini i japanskoj kuhinji. Afrička šljiva se koristi kao prirodni lijek za poboljšanje potencije, a smatra se da ima pozitivan učinak na cirkulaciju krvi i hormonalnu ravnotežu.

Afrička šljiva sadrži flavonoide i antocijane, koji su antioksidansi i imaju protuupalna svojstva. Također sadrži minerale poput kalija, magnezija i željeza, koji su važni za zdravlje srca i krvnih žila.

Prema nekim istraživanjima, konzumiranje Afričke šljive može poboljšati protok krvi i pomoći u poboljšanju erektilne funkcije. Međutim, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se potvrdili ovi učinci i razumjelo kako točno Afrička šljiva utječe na potenciju.

Afrička šljiva se može jesti svježa, sušena ili u obliku tinktura i dodataka prehrani. Prije korištenja Afričke šljive kao prirodnog lijeka za poboljšanje potencije, preporučuje se konzultirati se sa zdravstvenim stručnjakom kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost.

Nakon koliko vremena djeluje afrička šljiva

Kao i kod većine prirodnih lijekova, vrijeme djelovanja Afričke šljive može varirati od osobe do osobe i ovisi o mnogim faktorima. Neki ljudi mogu primijetiti učinke unutar nekoliko sati ili dana, dok drugi možda neće vidjeti učinke sve dok ne prođe nekoliko tjedana.

Kada je riječ o upotrebi Afričke šljive za poboljšanje potencije, važno je shvatiti da nije riječ o trenutnom rješenju. Uzimanje ovog prirodnog lijeka može biti korisno za dugoročno poboljšanje cirkulacije krvi i hormonske ravnoteže, što može dovesti do poboljšane erektilne funkcije.

Važno je napomenuti da se Afrička šljiva ne smije koristiti kao zamjena za medicinsku terapiju, posebno ako imate ozbiljan problem sa erektilnom disfunkcijom ili drugim zdravstvenim problemima. Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka, uvijek se preporučuje konzultacija sa zdravstvenim stručnjakom kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost.

Posted in Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *